Annons
Nyheter

Google ställde in möte om jämställdhet

IT-jätten Google har ställt in ett möte om jämställdhetsfrågor, av rädsla för att enskilda anställda ska utsättas för nättrakasserier, rapporterar flera medier.(TT)
Publicerad 11 augusti 2017

IT-jätten Google har ställt in ett möte om jämställdhetsfrågor, av rädsla för att enskilda anställda ska utsättas för nättrakasserier, rapporterar flera medier.

Mötet skulle ha ägt rum på torsdagen, och anordnades med anledning av Googles beslut att sparka en manlig anställd, James Damore, vars inlägg i jämställdhetsdebatten lett till upprörda känslor. I ett internt pm som spreds som en löpeld på nätet under förra helgen hävdade Damore bland annat att bristen på kvinnor i IT- och teknikföretag kan förklaras av biologiska skillnader.

Annons

I ett mejl till de anställda, som nyhetsbyrån Reuters tagit del av, skriver Googles vd Sundar Pichai att flera i personalen uttryckt rädsla för att hängas ut på nätet om de skulle göra sig hörda på mötet. Redan nu har flera anställda namngivits på olika sajter med anledning av händelsen, enligt Pichai. Google ska nu försöka hitta ett annat forum för diskussionen.

Google har tidigare meddelat att Damores inlägg bryter mot bolagets uppförandekod och att det "gått över gränsen" när det gäller "skadliga könsstereotyper".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons