Annons
Nyheter

Mordgåta i USA förbryllar

Den ene är anställd vid ekonomiavdelningen på ett college i brittiska Oxford. Den andre är mikrobiolog vid ett universitet i USA och specialiserad på böldpest. Nu jagas bägge av polisen i USA, misstänkta för inblandning i mordet på en 26-årig frisör.(TT)
Publicerad 4 augusti 2017

Den ene är anställd vid ekonomiavdelningen på ett college i brittiska Oxford. Den andre är mikrobiolog vid ett universitet i USA och specialiserad på böldpest. Nu jagas bägge av polisen i USA, misstänkta för inblandning i mordet på en 26-årig frisör.

Båda beskrivs enligt tidningen Chicago Tribune som "extremt farliga och beväpnade". Amerikanska myndigheter försöker se till att de inte kan lämna landet.

Annons

Frisören avled av stickskador den 27 juli, i brittens bostad i Chicago. På bilder från en övervakningskamera i byggnaden syns båda de andra männen som nu är efterlysta.

Mordutredningen innehåller många förbryllande inslag, bland annat att britten kom till USA för första gången bara tre dagar före frisörens död. Hans avresa var plötslig; enligt polisuppgifter till BBC anmäldes han försvunnen i Storbritannien den 25 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons