Annons
Nyheter

Ny utbetalning väntas för Grekland

I morgon kan Grekland få klartecken om utbetalning av nästa del i stödpaketet, i samband med eurogruppens möte i Luxemburg. Det kan leda till att landet återigen får tillträde till kapitalmarknaden. Det börjar bli ont om tid för Grekland att betala sina lån som löper ut i juli.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Det börjar bli ont om tid för Grekland att betala sina lån som löper ut i juli. Men i morgon kan en lösning vara i sikte eftersom eurofinansministrarna och Internationella valutafonden (IMF) väntas nå en kompromiss om en ny utbetalning till Grekland, som en del av stödprogrammet på 86 miljarder euro.

Något annat beslut vore märkligt, anser Greklands premiärminister Alexis Tsipras, som menar att landet vidtagit åtgärder för att uppfylla de internationella långivarnas reformkrav.

Annons

Behandla oss med respekt

””

Ett lån skulle på sikt inte bara försäkra att Grekland kan betala av samtliga lån i framtiden, säger Tsipras.

””

Skuldlättnader

Samtidigt väntas diskussionerna om eventuella skuldlättnader skjutas framåt i tid, enligt EU:s finanskommissionär Pierre Moscovici och eurofinansministrarnas mötesordförande Jeroen Dijsselbloem.

””

Tsipras beslut att ta upp frågan på EU-toppmötet betraktas som helomvändning av regeringen, som för bara några dagar siktade på att nå en uppgörelse till varje pris.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons