Annons
Nyheter

Rekorddyr p-plats i Hongkong

I Hongkong har en parkeringsplats sålts för 5,18 miljoner hongkongdollar, motsvarande 5,8 miljoner kronor. Det uppges vara rekord för en boendeparkering i staden. Köparen heter enligt lokala myndigheter Kwan Wai-ming och uppges vara chef för ett börsnoterat investmentbolag.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

I Hongkong har en parkeringsplats sålts för 5,18 miljoner hongkongdollar, motsvarande 5,8 miljoner kronor. Det uppges vara rekord för en boendeparkering i staden.

Köparen heter enligt lokala myndigheter Kwan Wai-ming och uppges vara chef för ett börsnoterat investmentbolag. Själva p-platsen finns på den västra delen av Hongkongön, som har närmare 1,3 miljoner invånare, nära attraktiva kajkvarter.

Annons

Somliga parkeringsplatser är dyrare än en minilägenhet i staden, trots att även bostadspriserna har skenat den senaste tiden. En anledning till att både bostäder och kommersiella fastigheter stiger i pris är att förmögna fastlandskineser väljer att investera i Hongkong. Småföretag tvingas stänga därför att de inte längre har råd med lokaler, eller därför att ägare till småbutiker inte kan hitta en överkomlig bostad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons