Annons
Nyheter

Resejätten TUI ökar intäkterna

Researrangören TUI, där tidigare Fritidsresor ingår, ökade sina intäkter med 16,4 procent till 4,9 miljarder euro under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. TUI redovisar också för första gången en rörelsevinst för de första nio månaderna av ett räkenskapsår.(TT)
Publicerad 10 augusti 2017

Researrangören TUI, där tidigare Fritidsresor ingår, ökade sina intäkter med 16,4 procent till 4,9 miljarder euro under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. TUI redovisar också för första gången en rörelsevinst för de första nio månaderna av ett räkenskapsår.

Samtidigt höjer koncernen sin intäktsprognos för helåret.

Annons

"Vi förväntar oss att försäljningen kommer att öka med mer än 3 procent", säger TUI-koncernens vd Fritz Joussen, i en kommentar.

Spanien fortsätter att växa som destination när resenärer avstår att resa till länder där säkerhetsläget anses mer osäkert.

Under första halvåret i år ökade antalet Spanienresenärer hos TUI med 12 procent till 36,4 miljoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Dock säger Fritz Joussen till Reuters att efterfrågan på resor till Turkiet är på väg uppåt igen, samt att bolaget ska överväga att ta tillbaka Tunisien i sitt program.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons