Annons
Nyheter

Säg hej då till roamingavgiften

Från och med i dag kan du med gott samvete kika på favoritserien då solen går i moln under semestern på spanska solkusten. Men passa på att kolla upp ditt mobilavtal innan du streamar en hel säsong och dränerar semesterkassan.(TT)
Publicerad 15 juni 2017

Nu får mobiloperatörerna i EU inte längre ta ut någon tilläggsavgift för roaming inom unionen. I princip betyder det att du ska kunna använda telefonen som vanligt när du befinner dig i ett annat EU-land och bara betala enligt ditt svenska abonnemang.

Hipp hurra och därmed fritt fram att stanna inne och streama när regnet öser ner över kärlekssemestern i Paris? Nja. Det finns fortfarande vissa falluckor.

Annons

Det första som ska kollas är om din operatör överhuvudtaget erbjuder roaming, vilket det inte finns något tvång på. För det andra gäller den fria roamingen enbart mobiltelefoner och inte surfplattor med mobilt bredband.

””

Flera operatörer har aviserat prishöjningar med hänvisning till de nya roamingreglerna. Det enda kravet är att de måste informera kunderna om villkorsändringen senast 30 dagar i förväg och även ge missnöjda kunder möjlighet att kostnadsfritt byta operatör.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons