Annons
Nyheter

Sökes: Hundratals vassa spelutvecklare

Sverige har blivit en allt starkare lysande stjärna i mångmiljardindustrin dataspel. Nu startar branschjätten Ubisoft en ny studio i Stockholm - som vill anställa 100 utvecklare.(TT)
Publicerad 8 augusti 2017
””

Han har tidigare varit chef för bland annat välkända svenska studion EA Dice, mest känd för den populära Battlefieldserien.

Målet är att anställa hundra duktiga spelutvecklare under de kommande två åren. Och just i Sverige finns den kompetensen, menar Patrik Bach.

””
Annons

Avatar-spelet

Ubisofts nya stockholmsstudio kommer inte att fungera som en in- eller outsourcingstudio, utan jobba med egna projekt och idéer. Men för att få fart i arbetet finns det planer på att samarbeta med systerstudion Massive Entertainment i Malmö kring det nyannonserade Avatar-spelet, efter James Camerons framgångsrika film med samma namn.

””

I sammanhanget kan nämnas att även Massivestudion går som tåget och vill anställa fler utvecklare. Närmare bestämt 200 utvecklare under de kommande åren.

Sverige har god smak

Sveriges rykte i den allt mer lukrativa spelbranschen är grundmurat i omvärlden. Men hur blev det så? Dels för att vi har en tradition av att skapa underhållning, dels för att svenskarna gillar teknik, tror Patrik Bachman.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons