Annons
Nyheter

Almodóvar undviker pressen

Den spanske regissören Pedro Almodóvar har ställt in alla planerade pressvisningar av sin nya film "Julieta" i Spanien på onsdagen. Han har även ställt in alla intervjuer inför premiären på fredag, rapporterar Sveriges Radios "Kulturnytt".(TT)
Publicerad 6 april 2016

Den spanske regissören Pedro Almodóvar har ställt in alla planerade pressvisningar av sin nya film "Julieta" i Spanien på onsdagen. Han har även ställt in alla intervjuer inför premiären på fredag, rapporterar Sveriges Radios "Kulturnytt".

Anledningen till att regissören drar sig undan pressen är att han och hans bror Augustín förekommer i de läckta Panamadokumenten, enligt The Hollywood Reporter.

Annons

"Med tanke på nyhetsvärdet i händelser som inte har någon koppling till 'Julieta' har vi beslutat att ställa in onsdagens fototillfälle och pressträff", hälsar Almodóvars produktionsbolag El Deseo i ett pressmeddelande.

De läckta dokumenten visar att bröderna Almodóvars namn förekommer i samband med ett företag upprättat i ett skatteparadis mellan åren 1991-1994. Augustín Almodóvar har tagit på sig ansvaret för den ekonomiska verksamheten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons