Annons
Nyheter

Clooney ska ge 3 000 syriska barn utbildning

Skådespelaren George Clooney och hans fru, människorättsjuristen Amal Clooney, vill hjälpa syriska barn på flykt att få utbildning. I Libanon finns enligt FN runt 200 000 syriska flyktingbarn som inte går i skolan.(TT)
Publicerad 1 augusti 2017

Skådespelaren George Clooney och hans fru, människorättsjuristen Amal Clooney, vill hjälpa syriska barn på flykt att få utbildning.

I Libanon finns enligt FN runt 200 000 syriska flyktingbarn som inte går i skolan. Clooneys välgörenhetsorganisation The Clooney foundation for justice går nu ihop med Google, teknikföretaget HP, Unicef och Libanons utbildningsdepartement för att erbjuda skolgång åt ungefär 3 000 barn.

Annons

"Vi vill inte förlora en hel generation för att de hade oturen att födas på fel plats vid fel tidpunkt", säger paret Clooney i ett uttalande.

Tillsammans med Google och HP skänker de motsvarande drygt 26 miljoner kronor för att finansiera skolmaterial, transporter och lärare.

De syriska barnen ska utbildas på allmänna skolor i Libanon, där de får speciell eftermiddagsundervisning utformad enbart för dem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons