Annons
Nyheter

Clutch visade var rockskåpet ska stå

Tidigt på fredagskvällen lufsade bandet Clutch upp som ett gäng byggjobbare på scen och visade att det varken behövs cowboyhattar, fyrverkerier eller "Hello Sweden! " för att få igång Sweden Rock. Det räcker gott med riff och djävlar anamma.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Tidigt på fredagskvällen lufsade bandet Clutch upp som ett gäng byggjobbare på scen och visade att det varken behövs cowboyhattar, fyrverkerier eller "Hello Sweden!" för att få igång Sweden Rock. Det räcker gott med riff och djävlar anamma.

Marylandkvartetten med den skäggige Neil Fallon i spetsen öppnade med en dånande "Crucial velocity" och förvandlade området framför Rock Stage till en amerikansk bluesrocköken.

Annons

Tillsammans med Tim Sult på gitarr, Dain Maines på bas och trummisen Jean-Paul Gaster, manade Fallon på likt en väckelsepredikant från scenen med låtar som "Gravel road", "Mice and gods" med några år på nacken, och "Sucker for the witch" från senaste skivan "Psychic warfare". Publiken svarade med allsång och nävar i luften, men mest med gungande huvuden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons