Annons
Nyheter

Cornelis hyllas i Allsången

En av den svenska visans största monument skulle ha fyllt 80 år den 8 augusti. Det uppmärksammas i "Allsång på Skansen" som denna kväll får ett särskilt Cornelis-tema. - Man blir alltid påmind om honom, säger sonen Jack Vreeswijk. För Pluras Jonssons del blir detta tredje gången på Allsångens scen.(TT)
Publicerad 7 augusti 2017

För Pluras Jonssons del blir detta tredje gången på Allsångens scen. De tidigare gångerna har det varit med Eldkvarn, men nu står han alltså solo.

””

Plura berättar att han har en varm relation till programmet, ända sedan föregångaren "Bäste man på Skansen" som sändes i radio på 50-talet.

””
Annons

Hyllar Cornelis

Programmet infaller på vad som skulle ha varit Cornelis Vreeswijks 80-årsdag, något som uppmärksammas med ett Cornelis-tema.

””

Jack Vreeswijk finns också med för att hedra pappas minne. Han hoppas att det går bättre denna gång än sist han gästade allsången, då han råkade glömma texten och var missnöjd med sin insats.

””

Stolt över minnet

Jack Vreeswijk har än så länge inte bestämt vad han kommer att sjunga, men det blir såklart någon av Cornelis låtar. Och han har numera förlikat sig med tanken på att ständigt bli förknippad med sin berömde far.

””
””

I det sjunde avsnittet medverkar även Lisa Ekdahl och Adam Pålsson, The Sounds och Janice. Den sistnämnda lovar ett "maxat" framträdande.

””

"Allsång på Skansen" sänds den 8 augusti klockan 20 i SVT. Sanna Nielsen är som vanligt allsångsledare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons