Annons
Nyheter

Elly Griffiths älskar mötet med läsarna

Årets deckarfestival i Visby är över - och den brittiska författaren Elly Griffiths har fått sitt behov av att möta läsarna mättat. - Jag sitter ju och jobbar ensam. Jag gillar verkligen att möta mina läsare, ibland kan de mer om mina böcker än jag kan själv, säger Griffiths till TT.(TT)
Publicerad 8 augusti 2017

Den brittiska författaren Elly Griffiths har kommit till Sverige och Visby för att möta deckarpubliken och prata om "Dolt i mörker", den nionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway.

Egentligen heter hon Domenica de Rosa, men när hon började skriva deckare tyckte hennes förlag att hon borde ha ett mer deckaranpassat namn, att Domenica de Rosa mera passade någon som skrev romantiska böcker.

Annons

Funderar på paus

Hennes man är arkeolog, och det var genom honom intresset för att skriva om en rättsarkeolog föddes. Hittills har det blivit nio böcker - och det kommer åtminstone att bli tre till.

””

I böckerna finns det en ständig utveckling när det gäller de personliga relationerna. Bland annat har Ruth fått ett barn med sin gifte kollega Nelson.

””

Lite sex och våld

Trots mord och otrohet är Elly Griffiths böcker relativt lite våldsamma och sexscenerna är få.

””

Samma bolag som producerade "Downton Abbey" har köpt rättigheterna till att göra en tv-serie om Ruth Galloway.

””

Vem vill hon se som Ruth? Svaret kommer snabbt.

””

Historiska deckare

Vid sidan av Ruth Galloway-böckerna skriver hon historiska deckare i en serie som heter "Stephens & Mephisto". Hittills har det kommit fyra böcker i den serien, och det lär bli fler. Ingen skrivkramp här, inte, säger hon och knackar i träbordet.

Kommer hon att avsluta sin Ruth Galloway-serie med att ta livet av Ruth? Icke.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons