Annons
Nyheter

Experten Kallur: Sverige tar tre medaljer

VM i London innebär debut som tv-kommentator för Sanna Kallur. Den folkkära före detta häcklöparen hoppas bidra med nyanser. - Det är bara att kasta sig ut, säger hon om nya rollen. Sanna Kallur satte punkt för karriären med en åttondeplats på inomhus-EM i Belgrad i år.(TT)
Publicerad 2 augusti 2017

Sanna Kallur satte punkt för karriären med en åttondeplats på inomhus-EM i Belgrad i år. Nästa utmaning blir som expertkommentator för Eurosport vid friidrotts-VM i London.

””
””

"Duellerna är roligast"

Annons

Bortsett från de svenska insatserna, Usain Bolts och Mo Farahs avsked och egna grenen häck, ser Kallur fram emot duellerna.

””

Som tv-expert gästade hon SVT 2012 för Helsingfors-EM och London-OS, men då i studion. Som kommentator blir det debut i London.

””

Kommer du vakta tungan eller vara dig själv som kommentator?

””

Bidra med egen "erfarenhetsbank"

Kallur hade stora framgångar som aktiv men även väldokumenterade motgångar med skador och fallet på OS 2008 som starkt minne.

””

Sanna Kallur har vana att kolla resultatlistor men vill inte kalla sig siffernörd. Friidrott är en resultatbaserad sport mer än de flesta och hon hoppas kunna bidra med att nyansera.

””
””

Rekordstor svensk VM-trupp

Sveriges förbundskapten Karin Torneklint - Kallurs förra tränare - har tagit ut en rekordstor trupp på 34 utövare.

””

I London-VM tippar Kallur, efter lite betänketid, att Sverige tar tre medaljer. Daniel Ståhl, världsetta i diskus och svensk rekordinnehavare med 71,29, är guldhoppet.

””

Supertalangen Armand Duplantis i stavhopp, rutinerade längdhopparen Michel Tornéus och stavhopparna Michaela Meijer och Angelica Bengtsson är de andra medaljhoppen.

””
Annons

"Mysigt på läktaren"

36-åriga Kallur ångrar inte sitt beslut att lägga av. Och ser fram emot att sitta på läktaren.

””

VM i London pågår den 4-13 augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons