Annons
Nyheter

Jessie Reyez: "Ingen jobbar så hårt som jag"

Hajpade sångerskan Jessie Reyez har skapat en blandning av självbiografiska texter och visuell estetik. Det har öppnat dörren till stora samarbeten med Chance the Rapper och King Louie.(TT)
Publicerad 13 augusti 2017
””

Sedan i våras har hon hyllats i smala hipstermagasin för sitt unika sound och ärliga texter. Men också för sin visuella estetik - regissören Quentin Tarantino hör till en av hennes största influenser.

””

Uppbrottet blev en singel

Annons

Låten "Figures" om en söndersliten relation är sådan filmisk upplevelse, och blev första singeln på ep:n "Kiddo". Låten kom till på ett låtskrivarläger i Stockholm för tre år sedan, där Reyez jobbade med att skriva låtar till andra artister. Skivbolaget bad henne stanna kvar en vecka till, och hon blev överlycklig över att inte behöva åka hem till Toronto där ex-pojkvännen bodde.

””

Ärlighet viktigast

För Reyez är ärlighet den starkaste komponenten i musiken, och texterna på "Kiddo" är alla mer eller mindre självbiografiska.

””

Singeln "Gatekeeper" behandlar sexismen och misogynin i musikbranschen, där Jessie sjunger om hur hon förväntades ha sex för ett kontrakt.

TT: TT: Vem vill du helst ska höra låten?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons