Annons
Nyheter

Lisa Nilsson får Karamelodikt-priset

Årets Karamelodikt-stipendium går till sångerskan Lisa Nilsson för att hon "med sin mångsidighet - såväl inom pop, rock och visa som inom teater - utvecklat bredd och djup med särpräglad finess och känsla".(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Pristagaren avslöjades under den traditionsenliga avtäckningsceremonin på Lasse i Parken i Stockholm i dag. Lisa Nilsson är glad och förvånad.

””

Språket roar

Annons

Povel Ramel har betytt mycket för henne, främst för sitt lekfulla språk.

””

Lisa Nilsson slog igenom i början av 90-talet med "Himlen runt hörnet" och har under karriären gjort skivor i både Sverige, Danmark och Brasilien. 2001 jobbade hon tillsammans med Povel Ramel i Björn Skifs musikfestival "Speldosa".

””

Kommer lägligt

Hon känner att priset kommer väldigt lägligt eftersom hon håller på och filar på en föreställning där hon vill ta sig större friheter med språket och uttrycka sig på andra sätt än i sångtexter.

””
””

Karamelodiktstipendiet instiftades av Povel Ramel år 1982 och delas numera ut av Povel Ramel-sällskapet, Sällskapet Stallbröderna samt Sveriges kompositörer och textförfattare. Det ges till en "förnyare av det svenska språket eller för framstående gärningar inom musiken".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons