Annons
Nyheter

Mars donerar miljoner efter vattenskandal

Bruno Mars donerar en miljon dollar, motsvarande åtta miljoner kronor, för att hjälpa dem som påverkats av miljöskandalen i Flint i Michigan.(TT)
Publicerad 13 augusti 2017

Bruno Mars donerar en miljon dollar, motsvarande åtta miljoner kronor, för att hjälpa dem som påverkats av miljöskandalen i Flint i Michigan. Det var under en konsert i Detroit i går som r'n'b- och funkstjärnan meddelade publiken att intäkterna från spelningen skulle gå direkt till en fond till förmån för invånarna i Flint, skriver ABC.

Det var 2014 som det lilla samhället bytte dricksvattentäkt från grannen Detroit till vatten från den närliggande floden Flint river. Men vattnet var blyförorenat och i fjol förklarade dåvarande presidenten Barack Obama undantagstillstånd i staden till följd av miljöskandalen. I början av 2017 bedömdes vattnet återigen vara drickbart, men invånarna uppmanas dricka buteljerat vatten fram till åtminstone 2020.

Annons

Bruno Mars släppte sitt senaste album "24K magic" i fjol och är just nu ute på USA-delen av sin världsturné. I våras spelade han i Globen i Stockholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons