Annons
Nyheter

Netflix köper serietidningsförlag

Netflix har köpt serietidningsförlaget Millarworld, vars grundare Mark Millar är upphovsman till titlar som "Kick-Ass" och "Kingsman". Förvärvet ger Netflix rättigheterna till en rad karaktärer som kan utvecklas till filmer, tv-serier och barnprogram.(TT)
Publicerad 7 augusti 2017

Netflix har köpt serietidningsförlaget Millarworld, vars grundare Mark Millar är upphovsman till titlar som "Kick-Ass" och "Kingsman". Förvärvet ger Netflix rättigheterna till en rad karaktärer som kan utvecklas till filmer, tv-serier och barnprogram.

Mark Millar har tidigare arbetat åtta år på Marvel, där han utvecklade serietidningar och manus som resulterade i filmer som "Logan", "Captain America: Civil War" och den första filmen om "Avengers".

Annons

Netflix har inte avslöjat några detaljer kring köpet, som är företagets första förvärv och ingår i strategin att vara ledande inom strömningstjänster för film och tv-serier.

Millarworld har tidigare utvecklat tre av sina skapelser - "Wanted", "Kick-Ass" och "Kingsman" - till filmer som har dragit in nästan en miljard dollar i intäkter världen över.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons