Annons
Nyheter

Slowgold siktar inte mot storpubliken

Förra året blev Slowgold årets kompositör på Manifestgalan och på fredag kommer hon tillbaka för att uppträda där. Musikjournalister har länge förutspått Slowgolds stora publika genombrott, men tanken skrämmer henne lite.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Slowgolds fjärde skiva "Drömmar", som släpptes nu i februari, har av många pekats ut som hennes biljett till den stora publiken - vilket hon själv har dubbla känslor inför.

””

Hon fortsätter:

””
Annons

Referenser

Slowgolds genreöverskridande popmusik beskrivs ofta i termer av poetisk eller drömsk. När hon skriver sina låtar är hon inte rädd att väva in referenser till andra musiker hon gillar. Om hon lyssnar mycket på någon när hon skriver är det roligt om det hörs, säger hon.

””

Pop-kompositör

I år uppträder Slowgold tillsammans med bland andra Iiris Viljanen och Erik Lundin på Manifestgalan i Stockholm, den alternativa musikscenens stora musikfest. Förra året utnämndes hon där till årets kompositör. Utmärkelsen har betytt mycket, förklarar hon - inte minst för att visa att komposition inte bara är något som sker i "det musikaliska finrummet."

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons