Annons
Nyheter

Ulf Ekman bland årets sommarvärdar

"Sommar i P1" - en lika stabil sommartradition som hängmattor, mygg och ledighet. Ulf Ekman, Miriam Bryant och Tarja Halonen finns bland årets sommarvärdar. "Sommar i P1" återvänder traditionsenligt i etern och på nätet på midsommardagen.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

"Sommar i P1" återvänder traditionsenligt i etern och på nätet på midsommardagen. Först ut i år är operasångaren Rickard Söderberg som gör debut i sammanhanget.

Bland de övriga offentliggjorda sommarvärdarna, som just nu presenteras på en presskonferens i Berwaldhallen i Stockholm, finns skådespelerskan Harriet Andersson, Finlands tidigare president Tarja Halonen, författaren Johannes Anyuru, artisterna Tove Lo, Per Gessle, Cherrie och Miriam Bryant.

Annons

Frikyrkopastor

Ett namn som sticker ut är Ulf Ekman, före detta frikyrkopastorn som grundade den kontroversiella frikyrkoförsamlingen Livets Ord. 2014 lämnade han överraskande församlingen för att konvertera till katolicismen.

””

Även Svenska Spels vd Lennart Käll sommarpratar. I sitt program berättar han exempelvis om det rånförsök han utsattes för 2016.

Poddversion på morgonen

Sedan tidigare är det känt att Kungälvsbon Tommy Ivarsson har utsetts till lyssnarnas sommarvärd. Han ska berätta om hur han 2015 förlorade sin yngste son Jonathan i sjukdomen lungfibros.

"Sommar i P1" har sänts sedan 1959. Programmet sänds, som alltid sedan premiären, i radio klockan 13. Men nytt för i år är att det även släpps en poddversion redan klockan 7 på morgonen. Möjligheten att lyssna på programmet i efterhand har funnits sedan 2005.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons