Annons
Nyheter

Åkesson: "Vi sätter oss inte i någons knä"

Sverigedemokraterna kan absolut tänkta sig att stödja en moderatledd regering, så länge som SD får igenom viktiga delar av sin politik. - Men vi tänker inte sätta oss i knäet på någon annan, säger partiledaren Jimmie Åkesson.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Sverigedemokraterna ska vara den pragmatiska kraften i svensk politik. Och det viktigaste i valet nästa år är att få bort den nuvarande rödgröna regeringen.

Det slår partiledaren Jimmie Åkesson fast i sitt tal på partiets utvecklingskonferens och säger också att SD ska vara "garanten" för att en moderatledd regering inte går för långt åt höger.

Annons

Regeringsposter inte viktiga

Han säger att han är beredd att stödja en moderatledd regering och att det inte är regeringsposter eller andra poster som är det viktiga.

””

Flera krav på M

För att stödja en M-ledd regering kräver Åkesson att moderaterna fortsätter med den linje de slagit in på i migrationspolitiken, och gärna skärper den. Samt att de också driver en sträng kriminalpolitik.

Och skulle en M-regering som innehåller den övriga Alliansen vilja föra för mycket av Centerns och Liberalernas politik så hänger SD-stödet löst, enligt Åkesson.

Han anser att C och L inte är ärliga mot väljarna när de talar om att en röst på dem går till en alliansregering. Anledningen är de undersökningar som visar på att Alliansen inte ser ut att kunna nå majoritet och att partierna då hellre regerar ihop med Löfven än regerar med ett kravfullt SD-stöd. Väljarna som lutar åt Alliansen ska därför inte låta sig förledas av C och L, anser Åkesson.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons