Annons
Nyheter

Akilov i rätten för omhäktning

I dag hålls en ny häktningsförhandling mot Rakhmat Akilov som är misstänkt för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Åklagaren har begärt mer tid för att utreda attacken den 7 april. Ny dag för att senast väcka åtal blir den 6 juli, men det formella beslutet fattas först efter förhandlingen.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

I dag hålls en ny häktningsförhandling mot Rakhmat Akilov som är misstänkt för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

Åklagaren har begärt mer tid för att utreda attacken den 7 april. Ny dag för att senast väcka åtal blir den 6 juli, men det formella beslutet fattas först efter förhandlingen.

Annons

Akilov kommer enligt rätten inte att närvara i rättssalen utan deltar med sin advokat via videolänk från Kronobergshäktet.

"Omfattande utredningsåtgärder i form av fortsatta förhör, analyser, kartläggningar och tekniska undersökningar återstår fortfarande innan förundersökningen kan avslutas", skriver kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström i ett pressmeddelande.

Terrordådet utfördes i centrala Stockholm där Akilov stal en lastbil och mejade ner människor på Drottninggatan. Fem människor dödades, bland andra en 11-årig flicka.

Uppgifter finns om att Akilov hade kopplingar till terrorgruppen IS.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons