Annons
Nyheter

Allt hetare bostadsmarknad i Malmö

Bostadsmarknaden blir allt hetare i Malmö. Men i Stockholm dämpas den, enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel. Mäklarpanelen bygger på intervjuer med 448 av företagets mäklare runtom i landet som svarat på hur de upplever Sveriges bostadsmarknad.(TT)
Publicerad 13 april 2016

Mäklarpanelen bygger på intervjuer med 448 av företagets mäklare runtom i landet som svarat på hur de upplever Sveriges bostadsmarknad. Enligt panelen ökar efterfrågan på bostadsmarknaden i Sveriges alla regioner, utom i Stor-Stockholm.

””

Ett skäl tror han är att bostadspriserna i Stockholm har trissats upp till en så hög nivå att många tvekar inför ett bostadsköp.

Annons

Låg nyproduktion och låga räntenivå har i sin tur lett till en uppgång för bostadsmarknaden i övriga landet, menar han. Trots att panelens resultat bara bygger på ett begränsat antal mäklares upplevelser ger det en tillförlitlig ögonblicksbild av läget, tycker Lars-Erik Nykvist.

Långt från Stockholmspriser

Maria Tillgren, mäklare vid Fastighetsbyrån i centrala Malmö, håller med om bilden av bostadsmarknaden när det gäller Malmö.

””
””

Fart på marknad

Per- Arne Sandegren, analyschef vid Svensk Mäklarstatistik, bekräftar Mäklarpanelens bild av en aktiv bostadsmarknad i Malmö. Däremot tror han inte på en sjunkande efterfrågan på Stockholms bostadsmarknad.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons