Annons
Nyheter

42-åringen: Hade en bra relation till pappa

Ingenting binder henne till mordet, men hennes ex-pojkvän pekar ut henne som anstiftare och chaufför. Nu har den 42-åriga kvinnan som misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar förhörts i rätten om hennes relation till sin familj. Ex-pojkvännen har erkänt.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

Ex-pojkvännen har erkänt. Men 42-åringen nekar till allt.

Åklagare Jessica Wenna pressade kvinnan med frågor om hennes relation till den mordmisstänkte ex-pojkvännen och i rätten sade kvinnan att hon var förälskad i honom.

””
Annons

När åklagaren då frågade om känslorna finns kvar "trots det han gjort mot dina föräldrar" svarade hon utan betänketid:

””

Relationen till pappan

Kvinnan fick även frågor om hon styr och domderar med sina barn, något som hon inte höll med om. På frågan om vilken relation hon hade med sin pappa svarade kvinnan:

””

Kvinnan ville inledningsvis läsa upp ett brev från ett av sina barn, men rätten tillät inte det. Barnet har i polisförhör gett kvinnan alibi under mordnatten, men sedan tagit tillbaka det. Kvinnan argumenterar i rätten för att polisförhören med barnet inte ska spelas upp i rätten och hänvisade till att man borde ta hänsyn till "barnperspektivet". Tingsrätten ska återkomma med beslut i frågan.

Förhandlingarna med den 42-åriga kvinnan fortsätter på torsdagen.

Högg till döds

I Västerås tingsrätt i fredags berättade ex-pojkvännen om hur han högg 42-åringens pappa till döds. Kvinnans mamma låg bredvid i sängen i sommarstugan utanför Arboga och när hon vaknade angrep ex-pojkvännen även henne. Trots ett stort antal knivhugg överlevde hon och kunde ringa larmtjänst.

Den 42-åriga kvinnan har nekat till all inblandning i dådet. Hennes försvarsadvokat Amanda Hikes har påpekat att ingen teknisk bevisning binder henne till platsen under mordnatten.

Det finns en rad inspelade samtal som kan vara graverande för kvinnan. Hon har bland annat sagt till ex-pojkvännen att de måste hålla tyst.

"Det är allvar. Det är mord. Jag vill inte bli dömd", säger kvinnan på ett av banden som har spelats upp i rätten. "Aldrig, aldrig erkänna. Okej?"

Annons

Utpekad som anstiftare

Under fredagens förhandling pekade ex-pojkvännen ut 42-åringen som anstiftare och berättade att det var hon som körde ut honom till sommarstugan den ödesdigra natten. Hon hade flera gånger bett honom döda föräldrarna.

””
””

Åklagarna har kunnat visa hur pengar är ett troligt motiv för 42-åringen. Hon hade stora utgifter och hade fått problem med sitt företag sedan en film där hon har sex med en flyktingpojke hade publicerats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons