Annons
Nyheter

Få e-böcker tillgängliga på biblioteken

Att låna nya e-böcker på biblioteken kan bli svårt - bara en fjärdedel av de mest sålda böckerna finns tillgängliga. Det visar Svensk Bokhandel, som har gjort en genomgång av topplistan för april månad. Av 19 titlar var bara fem tillgängliga för lån som e-bok.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Att låna nya e-böcker på biblioteken kan bli svårt - bara en fjärdedel av de mest sålda böckerna finns tillgängliga. Det visar Svensk Bokhandel, som har gjort en genomgång av topplistan för april månad. Av 19 titlar var bara fem tillgängliga för lån som e-bok.

Elva av titlarna ansågs av biblioteket vara för dyra för att låna ut, eftersom de var prissatta över bibliotekets maxgräns på 20 kronor per lån. Det rör främst böcker som har kommit ut i år, till exempel "Häxan" av Camilla Läckberg och "Doften av en man" av Agneta Pleijel.

Annons

Många förlag prissätter högre de första månaderna, för att skydda försäljningen i bokhandeln. Men hur lång tid man behåller det högre priset varierar. Bonniers har en riktlinje på sex månader medan Norstedts väntar längre.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons