Annons
Nyheter

Dubbelmördare avbröts i hovrätten

Hovrättens rättegång mot Zoran Radovanovic, som dömts för två dubbelmord och mordbränder, avslutades med viss dramatik. Radovanovic talade själv i rättssalen, men avbröts till slut av rättens ordförande.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Den 52-årige kapitalförvaltaren Zoran Radovanovic har erkänt att han mördade ett äldre par i Norrahammar och tände eld på deras villa. Däremot nekar han till motsvarande dåd mot ett äldre par i en sommarstuga på Hökensås, som hovrättens rättegång handlat om.

Åklagarna anser att Radovanovic hade ekonomiska motiv för bägge dubbelmorden. De fick medhåll av Jönköpings tingsrätt, som i januari dömde 52-åringen till livstids fängelse.

Annons

I hovrätten har Radovanovic inte sagt någonting före sista dagen. Men när juristerna hållit sina sista anföranden, fick han ordet och gav sin syn, uppger P4 Jönköping.

52-åringen hävdade att hans ekonomi inte varit så dålig som åklagarna påstår, och att vissa uppgifter i vittnesmål inte stämmer. Dessutom antydde han att han blivit utsatt för utpressning.

Men efter en halvtimme ansåg hovrättens ordförande att den åtalade fått nog med tid på sig, särskilt med tanke på att hans advokat Leif Silbersky redan hållit ett långt slutanförande, och avbröt honom.

Domen kommer om tre veckor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons