Annons
Nyheter

Expert: Kinberg Batras retorik mycket tuffare

Moderatledaren Anna Kinberg Batra försökte hitta nya väljare under sitt tal vid Järvaveckan, men också få tillbaka gamla väljare. Hon vill samtidigt även möta kritiken om att vara tydligare, anser en expert. Hennes ordval uppfattas som mycket hårdare än tidigare.(TT)
Publicerad 13 juni 2017
””

Kinberg Batra lade mycket tid på den bristande integrationen, och talade bland annat om tydligare krav på invandrare genom en integrationsplikt. Detta bland annat i form av krav på samhällsorientering för att få bidrag, ansträngningar för att klara språket för att få uppehållstillstånd samt att "alla måste göra sig anställningsbara".

"Är anmärkningsvärt"

Annons

Hon markerade också tydligt mot invandrade män som förtrycker kvinnor, och använde uttrycket "Ni hör inte hemma här" om de som ägnar sig åt kriminalitet i utsatta områden.

””

Han tror att Kinberg Batra försöker vinna tillbaka röster till det krisande M, som i flera opinionsundersökningar har tappat väljare till andra partier.

””

"Ingen tvekan"

Den interna kritik som luftats mot Kinberg Batra i M rör bland annat att hon varit stel och dåligt på att kommunicera, och på onsdagen ska hon göra sin första partiledardebatt i riksdagen sedan M-krisen briserade på allvar.

TT: Tror du att hon med det här vill vara tydligare och rakare?

””

Kinberg Batra vill också att det ska bli lättare att få sätta upp övervakningskameror på offentlig plats, och numera har M fått svår konkurrens från andra partier när det gäller retorik om att stå upp för lag och rätt, påpekar Johansson Heinö.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons