Annons
Nyheter

Kraftfull "banger" vid dåd i Malmö

Natten till tisdagen inträffade ytterligare en explosion i Malmö när en sprängladdning detonerade vid ett köksfönster på Lindängen. Enligt polisen rör det sig om en ny sorts knallskott som är mycket kraftfullare än dem man tidigare påträffat i staden.(TT)
Publicerad 1 augusti 2017

Ett antal samtal kom in till polisen strax efter klockan två natten till tisdagen om en kraftig smäll i bostadsområdet Lindängen i Malmö. Någon hade placerat en sprängladdning vid köksfönstret till en lägenhet på bottenplan och sedan tänt eld på stubinen.

En mamma och tre barn befann sig i lägenheten när det small men explosionen orsakade endast materiella skador.

””
Annons

Vid 12-tiden på tisdagen är fortfarande ingen misstänkt för dådet.

Kraftfullare bangers

Nattens explosion var den fjärde som inträffat i Malmö under den senaste veckan. Polisen ser i nuläget ingen direkt koppling mellan händelserna, men utan att kunna gå in på närmare detaljer säger Nils Norling att man i tre av fallen ser kopplingar till den grova kriminaliteten i Malmö.

En annan likhet mellan de tre fallen är att det explosiva föremålet som använts är ett kraftfullt knallskott, en så kallad banger, som är ny för polisen i Malmö.

””

Kan orsaka amputering

Bangern kan ses som en starkare version av de smällare som ibland förekommer i samband med fotbollsmatcher. Detonationskraften är så stark att de förutom bränn- och hörselskador kan orsaka kroppsskador som kan leda till amputering.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons