Annons
Nyheter

Hatbrottsgruppen utreder attack på Mynttorget

Polisens hatbrottsgrupp har kopplats in för att utreda den högerextrema attacken mot ensamkommande ungdomar i Stockholm. Samtidigt väntas fler ensamkommande ungdomar ansluta sig till demonstranterna.(TT)
Publicerad 9 augusti 2017

Polisen har ännu inga gripna efter attacken på tisdagskvällen mot de ensamkommande ungdomarna som protesterar på Mynttorget i Stockholm. Anmälan om misshandel som gjordes i går handläggs just nu av Stockholmspolisens hatbrottsgrupp.

””

Efter attacken har polisen stärkt bevakningen på Mynttorget där det i natt sov omkring 150 demonstranter.

””
Annons

Kräver besked

Attacken inträffade vid 20-tiden på tisdagskvällen då personer från den högerextrema organisationen Nordisk ungdom kastade en brinnande bengalisk eld kastades mot demonstrationen. Tre demonstranter skadades lindrigt och polisen avlägsnade de runt 15 personerna från Nordisk ungdom från platsen.

De ensamkommande ungdomarna kräver att Migrationsverket stoppar utvisningar till Afghanistan, som de menar är för farligt, och vill att myndighetens generaldirektör Mikael Ribbenvik lämnar ett sådant besked personligen.

””

Han kom till Sverige för två år sedan men har ännu inte fått ett besked från Migrationsverket om han får stanna eller inte.

””

"Borde stoppas"

Representanter för både Miljöpartiet och Liberala ungdomsförbundet (Luf) har besökt Mynttorget för att visa sitt stöd för demonstranterna.

””

Hon tycker att utvisningarna till landet ska stoppas. Det gör även Joar Forssell, förbundsordförande i Luf.

””

Ögonvittnen till gårdagens attack har sagt till flera medier att den attackerande gruppen gjort klart att de kommer från Nordisk ungdom, genom att skandera och genom tröjtryck. Nordisk ungdom har också skrivit på sin sajt att de var på plats vid Mynttorget för att protestera.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons