Annons
Nyheter

Fokus på jämställdhet inför EU-toppmöte

Den 17 november kommer EU:s ledare till Göteborg på toppmöte på inbjudan av statsminister Stefan Löfven och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Den 17 november kommer EU:s ledare till Göteborg på toppmöte på inbjudan av statsminister Stefan Löfven och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Nu ger regeringen Göteborgs universitet, där det Nationella sekretariatet för genusforskning ligger, i uppdrag att anordna en jämställdhetskonferens inför toppmötet, som ska handla om rättvisa jobb och tillväxt.

"Det är svårt att diskutera välfungerande och rättvisa arbetsmarknader och hållbara sociala trygghetssystem utan att lyfta jämställdheten. Därför kommer jämställdhetsperspektivet att vara en fråga som kommer upp vid toppmötet", säger jämställdhetsminister Åsa Regnér i ett pressmeddelande.

Annons

Tanken är att jämställdhetsministrar från ett urval av EU-länderna ska bjudas in till konferensen, tillsammans med företrädare för bland andra arbetsmarknadens parter och EU-kommissionen.

Göteborgs universitet får använda 1,4 miljoner kronor för att genomföra konferensen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons