Annons
Nyheter

Förskola i Malmö stäms för diskriminering

En förskola i Malmö stäms av diskrimineringsombudsmannen (DO). Föräldrarna har anmält skolan eftersom de anser att skolan har försökt att bli av med deras funktionsnedsatte son för att han är för dyr, skriver Sydsvenskan.(TT)
Publicerad 6 augusti 2017

En förskola i Malmö stäms av diskrimineringsombudsmannen (DO). Föräldrarna har anmält skolan eftersom de anser att skolan har försökt att bli av med deras funktionsnedsatte son för att han är för dyr, skriver Sydsvenskan.

Stödet till sonen är beroende av vilket bidrag den privat drivna förskolan får. Bidraget räckte inte till resurspersonal hela dagarna. När en assistent var sjuk kom ingen vikarie. Föräldrarna fick själva rycka in och anpassa sina arbetstider, enligt anmälan.

Annons

Rektorn ska ha sagt att man inte hade resurser att låta pojken gå kvar på skolan, att han inte skulle klara kunskapskraven, och därmed borde gå någon annanstans.

"Vare sig rektor eller någon annan har uppmanat någon elev att byta skola. I det aktuella fallet gjorde vi tvärtom allt för att förmå föräldrarna att ta barnet till skolan", skriver skolans huvudman i ett mejl till Sydsvenskan.

Att DO nu stämmer skolan är en starkare åtgärd än att rikta kritik. Om domstolen finner att man diskriminerat sonen på grund av hans funktionsnedsättning kan skolan behöva betala ersättning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons