Annons
Nyheter

Hans Linde ny RFSU-ordförande

Riksdagsledamoten Hans Linde (V) har valts till ny förbundsordförande för RFSU, meddelar organisationen på Facebook. Han efterträder Kristina Ljungros, som har haft uppdraget sedan 2011. I våras meddelade vänsterpartisten att han lämnar politiken senast i valet nästa år.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Riksdagsledamoten Hans Linde (V) har valts till ny förbundsordförande för RFSU, meddelar organisationen på Facebook. Han efterträder Kristina Ljungros, som har haft uppdraget sedan 2011.

I våras meddelade vänsterpartisten att han lämnar politiken senast i valet nästa år. I en intervju i Aftonbladet klargjorde Linde att han, om han blir RFSU-ordförande, omgående kommer att avsäga sig sin riksdagsplats.

Annons

När Linde föreslogs som ny RFSU-ordförande nämnde valberedningen hans gedigna erfarenhet och kunnande i föreningsarbete, politiskt ledarskap och opinionsarbete. Det framhälls också att han är kunnig inom det sexualpolitiska området och har ett brett kontaktnät.

Hans Linde valdes in i riksdagen 2006 och har varit gruppledare och partistyrelseledamot. I dag är han Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson och talesperson i HBTQ-frågor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons