Annons
Nyheter

Löfven lockar på C och L

Statsminister Stefan Löfven försökte söndra Alliansen i riksdagens partiledardebatt. Samtidigt öppnade han armarna för Centern och Liberalerna att komma över blockgränsen. Regeringsfrågan var het under partiledardebatten, trots att det är mer än ett år kvar till valet.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Regeringsfrågan var het under partiledardebatten, trots att det är mer än ett år kvar till valet.

””
””

Varnar för M och SD

Annons

Han uteslöt samarbete med Sverigedemokraterna, men vid flera tillfällen varnade han också för att Moderatledaren Anna Kinberg Batra kan komma att stödja sig på SD. En känslig punkt för M-ledaren, eftersom Moderaternas opinionsras ofta kopplas ihop med hennes utspel i vintras om att öppna dörren för SD, om än inte regera tillsammans med dem.

””

Inte lockad

Centerledaren Annie Lööf var måttligt road av Löfvens lockrop. Hon slog fast att hon vill byta ut honom mot Anna Kinberg Batra. Samtidigt är hon medveten om att ett knivigt parlamentariskt läge kommer att uppstå om inget av de traditionella blocken får majoritet i nästa val.

””

Även Liberalernas ledare Jan Björklund markerade tydligt mot SD.

””

Öppna polisstation

Mycket av debatten handlade också om klyftorna i Sverige, integrationen av invandrare, satsningar på polisen och sociala brister. Anna Kinberg Batra anklagade Stefan Löfven för att inte ta problemen på allvar.

””

Södra Järva är ett utsatt område i nordvästra Stockholm.

SD:s ledare Jimmie Åkesson tyckte att statsministern skönmålade läget i Sverige och sade att han nästan fick en tår i ögonen när han hörde Löfven.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons