Annons
Nyheter

Damm i Karlskoga riskerar att brista

En damm utanför Karlskoga riskerar att brista och ett tiotal bostäder och en rad båtar nedströms hotas. Boende uppmanas att lämna området. En damm i Lonnhyttan norr om Karlskoga riskerar att brista efter att ha fyllts på med stora mängder regnvatten, rapporterar flera medier.(TT)
Publicerad 6 augusti 2017

En damm i Lonnhyttan norr om Karlskoga riskerar att brista efter att ha fyllts på med stora mängder regnvatten, rapporterar flera medier.

””

Ett tiotal bostäder, en vägbro på riksväg 237 och en mängd båtar hotas om dammen brister. Dessutom kan dammar längre ner påverkas.

Annons

Boende nedströms har uppmanats att lämna området, skriver P4 Värmland.

Det kraftiga regnet över Värmland har även lett till översvämmade vägar och hus i Karlskoga, Kristinehamn och Storfors.

””

Enligt honom kom det första larmet in vid halv sex på söndagsmorgonen, och sedan har det fortsatt. Värst drabbade är de hus som ligger i nerförsbacke där vatten forsat in i källare och bottenvåningar.

””

Även kommunen kämpar mot vattenmassorna genom att rensa brunnar som satts igen samt genom att leda om dagvattenledningar.

Tre vägar har fått stängas av och på delar av E18 finns stora mängder vatten.

Enligt SMHI finns inga vädermässiga glädjebesked. Regnområdet som nu befinner sig över Värmlands och Västmanlands län kommer att ligga kvar under dagen för att försvagas först under kvällen och dö ut under natten.

””

Enligt henne ser det ostadiga vädret ut att fortsätta under nästa vecka med olika regnområden som drar in över i princip hela landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons