Annons
Nyheter

Lööf vill öka tryggheten utomhus

Centerledaren Annie Lööf talade om trygghet när det var hennes tur att tala på Järvafältet. Och det handlade inte enbart om fler poliser, hon vill även satsa pengar på att göra utomhusmiljön tryggare. - Målet är självklart.(TT)
Publicerad 14 juni 2017
””

Centerpartiet vill under fyra år satsa 280 miljoner kronor på att göra utomhusmiljön tryggare. En satsning som fanns med redan i partiets höstbudget, men som man inte lyft fram tidigare. Pengarna skulle till exempel kunna användas till att lysa upp mörka tunnlar och otrygga cykelvägar och bygga bort gångbroar där det är enkelt att kasta sten på blåljuspersonal.

Planera smartare

Annons

För det är inte bara fler poliser som behövs för att öka tryggheten, anser Lööf. Även stadsplaneringen kan bidra.

””
””

Under veckan talar alla riksdagspartiernas partiledare på Spånga IP i nordvästra Stockholm, nära Tensta och Rinkeby som utpekas som problemområden.

””

Hela landet

Talet handlar om klyftor, jobb, småföretag, miljö, klimat och trygghet. Alltså precis det som Annie Lööf brukar hålla tal om. "Ett klassiskt tal", som hon säger.

””

I stället gör hon en poäng av Centerns fokus på att hela landet ska leva, oavsett om det är landsbygd, stad eller förort.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons