Annons
Nyheter

Pappan om påkörda barnen: Lekte med traktor

Två barn puttade på en leksakstraktor och fyra satt på när de blev påkörda och skadades i den svåra trafikolyckan i Pilbo utanför Tierp. Det berättar pappan för Arbetarbladet.(TT)
Publicerad 4 augusti 2017

Barnen, mellan tre till elva år och som kommer från två bulgariska familjer, lekte vid vägkanten i närheten av den sommarstuga som en av familjerna hyr när olyckan inträffade. Alla sex barnen skadades när de blev påkörda av en man i 80-årsåldern i Pilbo utanför Tierp. En sjuårig flicka, som skadades svårt, bedöms inte längre vara livshotande skadad. En fyraårig pojke som också blev påkörd beskrivs liksom tidigare som allvarligt skadad.

Barnen har berättat hur de flyger i luften vid smällen. Pappan till tre av de skadade barnen skyndade sig hem när han hörde om olyckan. Han hittade fyra av barnen och började åka mot akuten.

””
””
Annons

Polisen har hört föraren som tidigare sagt att han bländades av solen. Han är inte delgiven om brott men kommer att höras igen. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons