Annons
Nyheter

Pojke döms för våldtäkt i bil

Ungdomsvård och ungdomstjänst blir straffet för en 16-årig pojke som döms för våldtäkt på en jämnårig flicka, rapporterar lokala medier i Kalmar län. Via sociala medier fick de kontakt med varandra och de möttes efter att flickan varit på en fest i Kalmar och druckit alkohol.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Ungdomsvård och ungdomstjänst blir straffet för en 16-årig pojke som döms för våldtäkt på en jämnårig flicka, rapporterar lokala medier i Kalmar län.

Via sociala medier fick de kontakt med varandra och de möttes efter att flickan varit på en fest i Kalmar och druckit alkohol. Hon fick ledas in i den bil som 16-åringen tillsammans med en kamrat färdades i, enligt Barometern.

Annons

Några veckor senare greps 16-åringen av polis misstänkt för andra brott. När pojkens dator undersöktes hittades filmer och bilder från våldtäkten och därmed uppdagades vad flickan utsatts för. I en sekvens säger flickan "nej sluta, jag vill inte".

Pojken har under rättegången hävdat att det var frågan om frivilligt sex. Men i domen från Kalmar tingsrätt avfärdas det, och i stället slår domstolen fast att flickan till följd av kraftig berusning befann sig i en särskilt utsatt situation.

Pojken slipper fängelse på grund av sin låga ålder. Förutom ungdomstjänst i 85 timmar samt ungdomsvård ska han betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan, rapporterar P4 Kalmar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons