Annons
Nyheter

Polis dömd för hundjakt på klottrare

Högsta domstolen dömer en polis för tjänstefel, eftersom han släppte iväg en polishund för att jaga klottrare. Hunden sprang ifatt och bet tag i den ena klottraren, vilket nu leder till att polismannen döms till 40 dagsböter.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Högsta domstolen dömer en polis för tjänstefel, eftersom han släppte iväg en polishund för att jaga klottrare. Hunden sprang ifatt och bet tag i den ena klottraren, vilket nu leder till att polismannen döms till 40 dagsböter.

Polisen kallades till Fruängens centrum i Stockholm via radioanrop till tjänstebilen en marskväll 2014. Där var två klottrare i farten i en gångtunnel och när de märkte att de blivit påkomna började de att springa iväg, trots att polisen ropade att de skulle stanna och varnade dem för att han skulle skicka iväg hunden.

Annons

Men risken för skador måste vägas mot hur allvarlig brottslighet det handlar om, konstaterar domstolen. Här handlade det om skadegörelse genom klotter och inga misstankar om allvarligare brott. "Det har inte ansetts försvarligt, vilket polisen borde ha insett", skriver Högsta domstolen i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons