Annons
Nyheter

Polisen redo för terror under superhelgen

VM-kval, Håkan Hellström och Summerburst - huvudstaden intas i helgen festsugna supportrar av allt från fotboll till dansmusik. Stockholmspolisen är förberedd. - Mycket fokus gäller terror, säger polisens presstalesperson Lars Byström.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

På fredagen fylls Friends arena med fotbollssupportrar, Stockholms stadion av Håkan Hellsströms fans och Gärdet av danssugna på festivalen Summerburst. Dagen därpå repriserar Hellström sin spelning och Summerburst gästas av superstjärnan Justin Bieber.

Huvudstaden kommer att fyllas av festsugna och Stockholmspolisen har förberett kommenderingar vid de tre stora evenemangen, som hålls i skuggan av terrordådet på Drottninggatan och de senaste terrorattackerna i Storbritannien.

””
Annons

Särskilda åtgärder

Han vill inte uppge hur många poliser som är utkommenderade under helgen, men berättar att vissa särskilda åtgärder kommer att vidtas.

””

Vidare kommer Stockholmspolisen att förstärkas av ridande polis och tunnelbanepolis.

Stora folksamlingar och populärkulturella evenemang har blivit måltavlor för terrordåd ute i Europa.

””

Höjd säkerhetsnivå

Ansvaret för säkerheten vid helgens stora evenemang ligger främst hos arrangörerna. Varken FKP Scorpio eller Live Nation, som arrangerar Håkan Hellströms konsert respektive Summerburst, vill kommentera detaljer i sitt säkerhetsarbete.

Den gångna helgen hölls Summerburst på Ullevi i Göteborg. Inför dj:n Eric Prydz spelning gjorde polisens insatsstyrka ett ingripande sedan de tipsats om att någon hade en pistol på arenan. Det visade sig vara falsklarm, men Live Nation samarbetar nära med polis.

"Sedan Paris förra året har vi en generell förhöjning av säkerhetsnivån och tillsammans med polisen följer vi hela tiden utvecklingen av säkerhetsläget för varje specifik situation och evenemang och agerar därefter", skriver Live Nations Kristofer Åkesson i ett sms.

Förberedd för terrorattack

Svenska fotbollförbundets säkerhetsansvarige Martin Fredman berättar att området kring Friends arena förbereds med tanke på den senaste tidens terrorattentat.

””
””
Annons

Lars Byström uppmanar konsertbesökare och fotbollssupportrar att vara vaksamma och att ringa polisen om de ser något misstänkt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons