Annons
Nyheter

Slakten för julskinkan i full gång

Trots att sommarvädret inte riktigt velat infinna sig känns nog tanken på julfirandet rätt långt bort för de flesta. Men ute i landets slakterier är man redan i full gång med förberedelserna för att alla som vill ska få en julskinka på bordet.(TT)
Publicerad 1 augusti 2017

Enligt statistik från organisationen Svenskt kött äter den genomsnittlige svensken omkring ett kilo julskinka varje år. För att tillgodose det stora behovet har slaktandet av grisarna redan dragit igång.

””

I Sverige finns ingen lag på att köttproducenten måste ange på förpackningen om delar av julskinkan varit fryst. Hur länge den frysta skinkan håller sin kvalitet varierar bland annat beroende på kylteknik och förpackning.

””
Annons

Sara Hoff på Scan säger att svenskarnas konsumtion julskinka varit ganska stabil genom åren, men att man i dag i större utsträckning jämfört med tidigare vill ha färdiglagad och färdigskivad skinka.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons