Annons
Nyheter

Små mängder olja kvar på Västkusten

Under hela torsdagen har sökandet efter olja pågått på Västkusten. Det var i helgen som olja drev in på svenskt vatten och Kustbevakningen har sedan dess undersökt hur mycket olja det rör sig om. Under torsdagen har man hittat mindre mängder olja på land vid Kalvö, Valö och Alvö på Västkusten.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Under hela torsdagen har sökandet efter olja pågått på Västkusten. Det var i helgen som olja drev in på svenskt vatten och Kustbevakningen har sedan dess undersökt hur mycket olja det rör sig om.

Under torsdagen har man hittat mindre mängder olja på land vid Kalvö, Valö och Alvö på Västkusten. I samtliga fall handlar det om mindre mängder som kommer att tas om hand av kommunal räddningstjänst.

Annons

Kustbevakningen kommer att söka vidare över hela sträckan mellan Koster och Lysekil med hjälp av Svenska sjöräddningssällskapet. Om ingen mer olja hittas kommer räddningstjänstoperationen att avslutas. Även om operationen avslutas kommer Kustbevakningen dock att ha resurser och personal i beredskap över helgen i området.

Om inget mer inträffar återgår resurserna till det normala på måndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons