Annons
Nyheter

STCC-bana planeras på Hisingen

Fordonsutveckling, testbanor och motorstadion med STCC-bana. Det är några av planerna när byggkoncernen Serneke nu tar över Säve flygplats, tidigare Göteborg City Airport, på Hisingen. Beslutet att lägga ner flygplatsen kom i januari i fjol efter en tid av problem med bristande bärighet i asfalten.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Fordonsutveckling, testbanor och motorstadion med STCC-bana. Det är några av planerna när byggkoncernen Serneke nu tar över Säve flygplats, tidigare Göteborg City Airport, på Hisingen.

Beslutet att lägga ner flygplatsen kom i januari i fjol efter en tid av problem med bristande bärighet i asfalten. Swedavia valde att köpa ut Volvos och Göteborgs stads andelar i anläggningen, successivt lägga ner, och istället lägga krutet på Landvetter.

Annons

Det område nya ägaren Serneke nu tillträder omfattar totalt två miljoner kvadratmeter och utöver viss flygverksamhet planeras även för motorsport, äventyrsbad, ett upplevelsecentrum med mera.

"Vi vill behålla allmänflyget samt 112-verksamheten och samtidigt ta vara på all den outnyttjade markyta som finns och skapa ett levande område som attraherar såväl allmänhet som företag och verksamheter", uppger koncernens vd Ola Serneke i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons