GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

STCC-bana planeras på Hisingen

Fordonsutveckling, testbanor och motorstadion med STCC-bana. Det är några av planerna när byggkoncernen Serneke nu tar över Säve flygplats, tidigare Göteborg City Airport, på Hisingen. Beslutet att lägga ner flygplatsen kom i januari i fjol efter en tid av problem med bristande bärighet i asfalten.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Fordonsutveckling, testbanor och motorstadion med STCC-bana. Det är några av planerna när byggkoncernen Serneke nu tar över Säve flygplats, tidigare Göteborg City Airport, på Hisingen.

Beslutet att lägga ner flygplatsen kom i januari i fjol efter en tid av problem med bristande bärighet i asfalten. Swedavia valde att köpa ut Volvos och Göteborgs stads andelar i anläggningen, successivt lägga ner, och istället lägga krutet på Landvetter.

Det område nya ägaren Serneke nu tillträder omfattar totalt två miljoner kvadratmeter och utöver viss flygverksamhet planeras även för motorsport, äventyrsbad, ett upplevelsecentrum med mera.

"Vi vill behålla allmänflyget samt 112-verksamheten och samtidigt ta vara på all den outnyttjade markyta som finns och skapa ett levande område som attraherar såväl allmänhet som företag och verksamheter", uppger koncernens vd Ola Serneke i ett pressmeddelande.

TT

Läs mer