Annons
Nyheter

Anhållen efter vansinnesfärd med lastbil

Dramat där en mindre stulen lastbil krockade med en taxibil och föraren smet från olycksplatsen orsakade ett stort polispådrag i Stockholm. En man har anhållits efter vansinnesfärden. Lastbilen körde på en taxibil på Götgatan på Södermalm på tisdagsmorgonen.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Lastbilen körde på en taxibil på Götgatan på Södermalm på tisdagsmorgonen. I stället för att stanna på olycksplatsen valde lastbilsföraren att åka därifrån. Taxiföraren körde efter, tutande, för att försöka få lastbilsföraren att stanna. Lastbilen fortsatte sedan till Bondegatan där föraren övergav fordonet och sprang från platsen.

Vittnet Fredrik Lybeck säger att med tanke på lastbilsdådet på Drottninggatan i april var den första tanken att det han såg var ett terrordåd.

””
Annons

Polisen beskrev först händelsen som en smitning, men inledde senare en förundersökning om försök till mord. En man greps vid lunchtid och han anhölls sent på eftermiddagen.

””

Efter kraschen spärrade polisen av ett område runt lastbilen och bombtekniker undersökte fordonet. Men de hittade inget farligt föremål.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons