Annons
Nyheter

"Överreaktion" att göra sig av med Borg

Det var ohållbart att ha kvar förre finansministern Anders Borg i Kinneviks styrelse efter anklagelserna om att han antastat deltagare på en fest och kallat kvinnor för horor, anser bedömare. Men andra tycker att det var överreaktion från styrelsens sida.(TT)
Publicerad 5 augusti 2017

Efter drygt två och ett halvt år lämnar Anders Borg det tunga uppdraget som vice ordförande i Kinneviks styrelse med omedelbar verkan. Anledningen kan vara att det inte är hållbart för Kinnevik att ha en person i styrelsen som blivit polisanmäld och anklagad för sexuellt ofredande, anser Claes Hemberg, ekonom på Avanza.

””

Viktig signal

Annons

Hemberg anser att det är en viktig signal för framtida rekrytering och även för nuvarande anställda att om man sitter i styrelsen för Kinnevik har man betydligt högre krav på sig än vad andra har.

Men Hans de Geer, professor i företagsetik på Handelshögskolan i Stockholm, tycker att Borgs avgång är något av en överreaktion från styrelsens sida.

””
””

Lämpad för jobbet

Claes Hemberg tror att KInnevik egentligen skulle vilja ha haft kvar Anders Borg i styrelsen med tanke på hans kunskaper och internationella erfarenheter.

””

Även för Anders Borg var det ett perfekt jobb, anser han.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons