Annons
Nyheter

Vildsvinet var en älg

Om man bara älgar i väg är det lätt att det blir svinfel. Det fick en jägare i Dals-Eds kommun uppleva när han planerade att skjuta en vildsvinsgalt. Jägaren hade fått syn på ett vildsvin på markerna natten innan och lade därför ut ett lockbete för att lura galten i fällan.(TT)
Publicerad 11 augusti 2017

Om man bara älgar i väg är det lätt att det blir svinfel. Det fick en jägare i Dals-Eds kommun uppleva när han planerade att skjuta en vildsvinsgalt.

Jägaren hade fått syn på ett vildsvin på markerna natten innan och lade därför ut ett lockbete för att lura galten i fällan.

Annons

Vid halv tre-tiden på natten fick han syn på galten och sköt. Men det var inget vildsvin. I stället fällde han en älg, en fjolårskalv, som också lockats av betet.

Dagen efter anmälde jägaren händelsen till polisen som undersökte saken och bedömde älgen som otjänlig som människoföda, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

I förhör hävdar jägaren att han var helt säker på att han hade skjutit på vildsvinet. Han riskerar nu åtal för brott mot jaktlagstiftningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons