Annons
Nyheter

Vill samarbeta med USA för att minska utsläpp

Trots att USA:s president Donald Trump valt att lämna klimatavtalet från Paris finns en tydlig ambition att de amerikanska utsläppen av växthusgaser ska minska. Det säger energiminister Ibrahim Baylan (S) efter ett möte med sin amerikanske motsvarighet, Rick Perry, i Peking.(TT)
Publicerad 6 juni 2017
””

Han är i Kina för att träffa energiministrar inom samarbetsorganen Clean Energy Ministerial (CEM) och Mission Innovation (MI), vars medlemsländer tillsammans står för 75 procent av utsläppen av växthusgaser. Ibrahim Baylan säger att Trumps besked att lämna Parisavtalet har varit ett givet samtalsämne, både under bilaterala möten och i snacket i korridorerna.

"Stick i stäv"

””
Annons

TT: Frågade du honom hur USA ska minska utsläppen, samtidigt som man enligt Trump ska satsa på "rent kol"?

””

"Gyllene chans"

EU och de nordiska länderna står värd för nästa års ministermöten, CEM och MI, som kommer att ske i Öresundsregionen den 23-24 maj 2018. Sverige kommer dessutom att vara ordförande för det internationella energiorganet IEA:s ministermöte i november, vilket Baylan ser som "ett gyllene tillfälle" att påverka USA.

Rick Perry visade stort intresse för Sveriges energi- och miljöpolitik och Baylan ser flera möjliga områden till framtida samarbeten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons