TT-OS

Milano hoppar av OS-ansökan

TT-OS Artikeln publicerades

Italien tänker söka vinter-OS 2026 som också Stockholm vill söka. Men nu har den italienska ansökan tappat en av tre städer. Tanken var att Turin, som hade OS 2006, Cortina d'Ampezzo, OS-arrangör 1956, och Milano skulle göra en gemensam ansökan utan huvudort.(TT)

Italien tänker söka vinter-OS 2026 som också Stockholm vill söka. Men nu har den italienska ansökan tappat en av tre städer. Tanken var att Turin, som hade OS 2006, Cortina d'Ampezzo, OS-arrangör 1956, och Milano skulle göra en gemensam ansökan utan huvudort.

Men nu har Milanos borgmästare Giuseppe Sala meddelat att man väljer att inte ingå i arrangörsgruppen - men säger samtidigt att man kan ställa upp med arenor om det behövs.

– Som service till landet så bekräftar Milano att man är tillgängligt om det behövs - men bara som en plats för tävlingar eller event, säger Sala.

Förutom Italien och Stockholm så är japanska Sapporo som var OS-värd 1972, kanadensiska Calgary som hade OS 1988, och turkiska Erzurum intresserade av att arrangera OS 2026. I oktober ska internationella olympiska kommittén ställa samman en lista med intresserade städer och i september 2019 väljs arrangörsstad.