Annons
Nyheter

Andersson släpper fram ny elva mot Norge

Förbundskaptenen Janne Andersson gör rent hus och släpper ut en helt ny elva mot Norge. Han vill se in i framtiden. Finns Sebastian Larsson med i den? För veteranen blir vänskapsmatchen ännu en möjlighet att visa att han vill vara med ett bra tag till.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Trots sin centrala roll i den fenomenala upplösningen i VM-kvalet mot Frankrike i fredags - det var inhopparen Larsson som stressade Hugo Lloris att slå bollen till Ola Toivonen - har mittfältaren gått från en närmast given startspelare under Erik Hamrén till ett under Andersson fullgott alternativ att kasta in.

Han nöjer sig förstås inte med det, Larsson.

Annons

Vid nyss fyllda 32 brinner han fortfarande för att spela fotboll och att återvinna sin roll som startspelare i landslaget har högsta prioritet.

Det visade han mot Portugal på Madeira och det är också avsikten mot Norge.

Göra Jannes jobb svårare

””

Han tar över Andreas Granqvists kaptensbindel och med det som blir hans 91:a landskamp är Sebastian Larsson också den i särklass mest rutinerade i Anderssons elva.

Som blir den här:

Kristoffer Nordfeldt - Emil Krafth, Filip Helander, Pontus Jansson, Niklas Hult - Viktor Claesson, Oscar Hiljemark, Sebastian Larsson, Sam Larsson - John Guidetti, Christoffer Nyman.

Anderssons koncept är att låta så många som möjligt få chansen under en kvalsamling som avslutas med en träningslandskamp. Hittills har det varit framgångsrikt. 2-0 mot Ungern i Budapest i november följdes upp på Madeira i mars. Då vändes 0-2 till 3-2 mot Portugal.

"Jäkla bra elva"

””

Larsson kan inte annat än hålla med.

””

Och fortsätter:

””
Annons

Förbundskapten Andersson har inte planerat några byten.

””

Samuel Armenteros landslagsdebuterar om han får hoppa in. 27-åringen från Heracles Almelo kallades in för Marcus Berg som bad om ledigt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons