Annons
Nyheter

Annorlunda hästkrafter på Solvalla

Efter onsdagens V86-tävlingar är det färdigtävlat för hästarna på Solvalla ett tag framöver. Redan på torsdag rullar andra hästkrafter in när långtradare, asfaltblandare och ångvältar ska förvandla travbanan till racingbana. Lördagen den 17 juni är det dags för racingfest i huvudstaden.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Lördagen den 17 juni är det dags för racingfest i huvudstaden. STCC-seriens tredje deltävling körs på Solvalla och för flera av förarna är det debut på hemmaplan.

En av förarna med stockholmskt påbrå är Peter Wallenberg, även känd som "Poker". Den 58-årige finansmannen är ingen oäven tävlingsförare, men i de här sammanhangen får han nöja sig med att ses som en joker.

””
Annons

Wallenberg är med och driver PWR Racing team tillsammans med Daniel Haglöf, som brukar vara med och slåss om pallplaceringarna.

En annan stockholmare och debutant är 26-årige Fredrik Blomstedt, som har imponerat i de två första deltävlingarna, senast med två andraplatser i Alastaro i Finland den 20 maj. Blomstedt kör en Volkswagen och siktar återigen på att nå en plats bland de tre bästa.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons