Annons
Nyheter

Berget: "Lite press får man tåla"

Han värvades som anfallare, men hamnade på kant. Jo Inge Berget accepterar dock sin position - och Malmö FF:s favoritskap till SM-guldet. - Lite press får man tåla när man spelar i Malmö, säger norrmannen inför premiären mot IFK Norrköping.(TT)
Publicerad 1 april 2016

I mitten av januari i fjol presenterades Jo Inge Berget, 25, som nyförvärv i det dåvarande regerande mästarlaget Malmö FF. Norrmannen kom till Sverige och Skåne med ett något sargat självförtroende efter ett tufft 2014 på de brittiska öarna i Premier League-laget Cardiff och den skotska storklubben Celtic.

””
””

"En annan roll"

Annons

Under fjolåret växte Berget snabbt ut till en nyckelspelare i MFF. Han började som anfallare och svarade för sju mål på de tio inledande allsvenska omgångarna. Under större delen av den andra halvan av säsongen spelade dock Berget som vänsterytter.

””
””

Under hösten blev det bara två allsvenska mål, men i Champions League-kvalet var det Berget som grundlade avancemanget när han svarade för två mål i bortamötet med sin forna klubb Celtic i den sista kvalrundan.

””

"Går för guld"

Europaspelet räddade fjolårssäsongen, menar Berget. För femteplaceringen i allsvenskan vill Malmö FF-spelarna gärna glömma.

””

TT: Vad gick fel?

””

Efter två raka Champions League-gruppspel har MFF endast en väg ut i Europa denna säsong - en vinst i Svenska Cupen-finalen den 5 maj hemma mot Häcken ger Europa League-kvalspel i sommar. MFF har dock inte vunnit cupen sedan 1989.

””

"Sätta standarden direkt"

TT: Ni är skyhöga favoriter till SM-guldet i år. Hur ser du på favorittrycket?

””

Nu väntar det regerande mästarlaget IFK Norrköping på hemmaplan i premiären - senast östgötarna var på Swedbank Stadion tog de hem SM-guldet i fjolårets sista allsvenska omgång.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons