Annons
Nyheter

Blir okände Erlandsson Sveriges EM-målvakt?

Förbundskaptenen kände inte till honom för ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har Tim Erlandsson, 20, tagit ett stort kliv mot att bli U21-landslagets förstemålvakt. - Nja, det är tuff konkurrens inför mästerskapet, säger han inför EM i Polen.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

När Jönköpings Södra-målvakten Anton Cajtoft, 23, drog sönder sitt korsband i april i fjol började U21-landslagets ledning klia sig i huvudet.

””

Ericson: "Imponerad"

Annons

Landslagsledningen bestämde sig för att ta en titt på Erlandsson och i juni förra sommaren gjorde han U21-debut i EM-kvalet hemma mot Georgien (3-2). Erlandsson blev kvar i målet under hösten och stod de kvarvarande fyra EM-kvalmatcherna. Innan dess var han även reservmålvakt bakom Andreas Linde i OS-turneringen i Brasilien. Numera har han dock AFC Eskilstuna som klubbadress efter en utlåning från den engelska Championshipklubben.

””

Säsongen i den allsvenska nykomlingen har dock varit tuff. Tränaren Pelle Olsson fick sparken i slutet av maj och jumbon Eskilstuna väntar fortfarande på sin första seger.

””

Erlandsson har vaktat målet i alla tolv matcher och har släppt in 25 bollar.

””

"Tuff konkurrens"

Anton Cajtoft, som stod första halvan av EM-kvalet, är tillbaka från sin skada och är liksom IFK Göteborgs stortalang Pontus Dahlberg, 17, med i U21-truppen inför stundande EM. Enligt förbundskapten Ericson är det helt öppet i konkurrensen bland de tre. Närmast väntar Danmark på Olympia i Helsingborg i lördagens EM-genrep.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons